zdroj: Rohlik.cz; Roman Vaněk


„Na Vánoce vedou všechny cesty domů.“

– Marjorie Holmes

Suroviny

  • 400g hladké mouky
  • 100g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
  • 100g cukru krupice a cukr krupice na obalení
  • 100g másla
  • 100g sádla
  • Vanilkový cukr na obalení
  • Moučkový cukr na obalení

Postup

  1. Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  2. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů V míse smícháme cukr krupici, moučkový a vanilkový cukr
  3. Z těsta ukrojíme část a vyválíme ho do válečku. Z něj krájíme malé kousky, které vyválíme do malých válečků a vytvarujeme do rohlíčků. Pečeme je v rozehřáté troubě dorůžova. Upečené rohlíčky ihned obalujeme ve směsi cukrů.